בסקר הנוכחי נבחנו צווארי בקבוק כחלק ממערכת של מסדרונות אקולוגיים במחוז מרכז. ככל הידוע לנו סקר זה מהווה את המאמץ המרוכז הגבוה ביותר במחוז, הן מבחינת היקף השטח, הן מבחינת מאמץ הדיגום ביחס לשטח הן מבחינת מגוון שיטות הדיגום.
במהלך הסקר נצפה מספר גבוה יחסית של מיני חולייתנים (יונקים, זוחלים ודו-חיים) – סה"כ 36 מינים שונים, מתוכם שני מינים מבוייתים (כלב וחתול) ומספר מינים הנחשבים כמלווי אדם מובהקים (תן זהוב, חולדה, עכבר הבית). אמנם חלק גדול מהמינים נצפה פעם אחת או פעמים בודדות, אולם ניתן להניח כי המצאות פרט או פרטים בודדים של מין מסויים מעידים על קיומה של אוכלוסיה, בעיקר לנוכח העובדה שחלק מהמינים הינם כאלו שגם בבתי גידול אידיאליים קשה לצפות בהם. במובן זה, נראה כי אף שהשטח מופר מאוד מבחינת תשתית המערכת האקולוגית הטבעית, הוא עדיין תומך במגוון מינים גבוה ושמירה עליו כשטח פתוח חיונית.
המסקנות וההמלצות המרכזיות הנובעות מתוצאות הסקר הנוכחי מצביעות על כך כי מגוון המינים הגבוה יחסית שנצפה במהלך הסקר מעיד כי גם שטחים ברמת הפרעה גבוהה מהווים מערכת אקולוגית מתפקדת שיש לשמור עליה; המשך ניטור של השטחים הפתוחים במחוז, בדגש על השימושיות שלהם; הרחבת סקרים וניטור לקבוצות מינים נוספות, בדגש על פרוקי רגליים, קרקעיים ומעופפים, עטלפים ועופות; הרחבת הסקר כדי להתמקד בהבנת דפוסי השימוש המרחביים והעתיים במעברי כביש, למטרת גזירת מסקנות ממשקיות; ביצוע מחקר אשר יתמקד בשאלה של תפקוד המסדרונות עבור מינים בעלי חשיבות שימור/תפקוד או מינים אינדקטיביים; יישום של מגוון שיטות ניטור המשלימות זו את זו, כפי שנעשה בסקר זה; חשיבות השמירה על משאר טבעי, גם אם מדובר על שולי שטחים חקלאיים / מופרים; בחינת התופעה של ריבוי כלבי הבית בשטח והשלכותיה האפשריות; בחינת הדינמיקה של אוכלוסיות החזירים במחוז במטרה להבין את דגם הפיזור המרחבי שלהם, ובמטרה להעריך את הסיכונים של התפשטותם לסביבה העירונית.